Monday, August 8, 2011

Hamba ayah gian

JOHOR BAHRU: Seorang kanak-kanak diperlakukan seperti hamba oleh bapa kandung apabila ditugaskan menyuntik dadah ke tubuh orang tuanya itu ketika gian dan jika gagal berbuat demikian, kanak-kanak berkenaan bukan saja dimaki-hamun, malah dipukul lelaki terbabit.
Selain kerap dipukul jika enggan mematuhi arahan, kanak-kanak tujuh tahun itu tidak bersekolah sebaliknya menjaga lelaki berusia 40-an terbabit termasuk memasukkan dadah ke badan untuk melepaskan gian.
Kanak-kanak lelaki itu dikatakan mahir menggunakan jarum dan dikhuatiri mengikut jejak bapanya yang menjadi penagih dadah tegar.

Perkara itu dibongkar pengurus pusat perlindungan golongan kurang bernasib baik, Rumah Sinar Sofia, Ari Rahayu Rahmat, 41, yang menyifatkan kelakuan penagih terbabit amat melampau dan membawa pengaruh buruk kepada anaknya.


Menurut Rahayu, tindakan lelaki terbabit memberi tekanan mental kepada kanak-kanak itu yang juga anak sulung penagih dadah terbabit bersama pasangannya.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Ps: Kenapa manusia macam ni wujud?? Anak tu amanah yang patut dijaga sebaik2nya.. dididik dengan perkara2 dan contoh2 yang baik.. TP ini.. Kalo aku, tembak je manusia tak berguna ni.. oopss.. manusia ke? tak sesuai pulak kan rsnya... PT anak dia... :(

Source :Mymetro on9
Date : 8/8/2011

No comments:

Post a Comment